آرتا رسانه

زبان‌های برتر برنامه نویسی وب در سال 2024

مقدمه

 اگر قصد  دارید با زبان‌های برتر برنامه نویسی وب در سال 2023 آشنا شوید با ما همراه باشید. در این مقاله ما قصد داریم 6 زبان برتر برنامه نویسی که در آینده نیز پرکاربرد هستند را به شما معرفی کنیم تا اگر قصد دارید گستره یادگیری خود را در حوزه برنامه نویسی فراتر ببرید یا قصد دارید به تازگی زبان برنامه نویسی یاد بگیرید با مطالعه این مقاله مسیر خود را روشن‌تر کنید و با دید بازتری زبان برنامه نویسی مد نظرتان را انتخاب کنید.

زبان‌های برتر برنامه نویسی وب

بسته به اینکه شما تصمیم دارید در کدام حوزه از وب فعالیت کنید زبان برنامه نویسی برتر خود را باید انتخاب کنید. باید بدانید که شما تمایل دارید جزوه توسعه دهندگان فرانت‌اند باشید یا بک‌اند. بعد از اینکه تصمیم خود را گرفتید حالا باید ببینید که کدام زبان‌ها برای فعالیت شما بهترین است و به شما در طراحی سایت اختصاصی کمک می‌کند. ما در این مقاله چند زبان برنامه نویسی برتر را معرفی می‌کنیم و خدمتتان عرض می‌کنیم که برای توسعه بک‌اند مناسب است یا فرانت‌اند.

HTML  و CSS

زبان نشانه گذاری HTML یا HyperText، پایه و اساس توسعه وب است که هر توسعه دهنده‌ای باید با آن آشنا باشد. در حقیقت HTML و CSS واقعاً زبان‌های برنامه‌نویسی نیستند اما آنها ستون فقرات توسعه وب هستند و هر توسعه دهنده وب باید آنها را یاد بگیرد. HTML ساختار را ارائه می‌دهد در حالی که CSS سبک را ارائه می‌دهد و به آنها کمک می‌کند بهتر و از نظر بصری جذاب تر به نظر برسند. خوبی این دو زبان این است که می‌توانید به راحتی در عرض چند هفته به آن‌ها مسلط شوید و همچنین یادگیری آنها نسبتاً راحت‌تر است. اینکه HTML و CSS را به عنوان زبان برنامه‌نویسی مطرح نکردم این است که در کل چه  قصد فعالیت در حوزه فرانت‌اند داشته باشید، چه بک‌اند کار کنید باید به این دو زبان مسلط  باشید. بعد از تسلط  بر این دو زبان می‌توانید زبان برنامه نویسی مورد نظر را انتخاب کنید. 

جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی سطح بالا است که یکی از فناوری های اصلی شبکه جهانی وب است. 97.8 درصد از تمام وب سایت‌ها از این زبان برنامه نویسی سمت کلاینت استفاده می‌کنند. جاوا اسکریپت در ابتدا فقط برای توسعه مرورگرهای وب استفاده می‌شد، اما اکنون از آن برای استقرار وب سایت سمت سرور و برنامه های غیر مرورگر وب نیز استفاده می شود.

جاوا اسکریپت در سال 1995 ایجاد شد و در ابتدا با نام LiveScript شناخته می‌شد. با این حال، جاوا در آن زمان یک زبان بسیار محبوب بود، بنابراین به عنوان برادر کوچکتر جاوا تبلیغ می‌شد. همانطور که در طول زمان تکامل یافت، جاوا اسکریپت به یک زبان کاملا مستقل تبدیل شد. بدون شک جاوا اسکریپت یکی از محبوب‌ترین زبان‌ها در بین توسعه‌دهندگان وب است و یکی از زبان‌های برنامه ‌نویسی آینده‌دار در سال 2023 است که در حوزه توسعه وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین جاوا اسکریپت تنها زبانی است که به شما امکان می‌دهد برنامه‌های تحت وب، فرانت‌اند، بک‌اند و اپلیکیشن‌های موبایل (React Native) ایجاد کنید. در واقع یک زبان برنامه نویسی همه کاره است.

نقطه قوت جاوا اسکریپت فقط این نیست که می‌تواند روی مرورگر و سرور با استفاده از Nodejs اجرا شود، بلکه فریمورک‌ها و کتابخانه‌های فوق‌العاده‌ای برای توسعه وب و توسعه برنامه دارد. به عنوان مثال، می‌توانید از React.js و Angular برای فرانت‌اند استفاده کنید. Nodejs را برای  بک‌اند استفاده کنید و React Native را برای ایجاد برنامه‌های موبایلی چند پلتفرمی (هم اندروید و هم iOS) استفاده کنید. با یادگیری JavaScript می‌توانید هم در بخش بک‌اند و هم در بخش فرانت‌اند یک وب سایت کار کنید.

پایتون

Python توسط برنامه نویس هلندی Guido van Rossum ایجاد شد و اولین بار در سال 1990 منتشر شد. زبان های برنامه نویسی اغلب برای انجام یک کار خاص طراحی می شوند و استفاده از آن‌ها را محدود می کنند. با این حال، پایتون یک زبان چند پارادایم است. به عنوان یک زبان برنامه نویسی شی گرا عالی است، اما اگر ترجیح می دهید برنامه ها را به سبک برنامه نویسی تابعی بنویسید، می‌توانید این کار را نیز انجام دهید. این انعطاف‌پذیری باعث شده است که پایتون به زبان اصلی برای بسیاری از زمینه‌ها و صنایع تبدیل شود. ممکن است پایتون یک زبان برنامه نویسی جدید نباشد اما رشد مداوم آن نشان داده است که آزمون زمان را پس داده است.

پایتون
پایتون

محبوبیت مداوم پایتون بر اساس سه عامل مهم است:

در دسترس بودن عمومی

پایتون تقریباً بر روی هر دستگاه و سیستم عاملی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند اجرا شود. این بدان معناست که می‌توانید برنامه‌ای را روی دستگاه ویندوز خود بنویسید، آن را با شخصی که از مک استفاده می‌کند به اشتراک بگذارید و همچنان انتظار داشته باشید که به درستی برای او اجرا شود.

جامعه موجود

Python.org مکانی عالی برای شروع برای منابع، اسناد و عضویت در بنیاد نرم افزار پایتون است. ماموریت PSF پشتیبانی و توانمندسازی کاربران پایتون از طریق کمک‌های مالی است که کنفرانس‌ها، جلسات، گروه‌های کاربری و موارد دیگر را تامین می‌کند.

در دسترس بودن کتابخانه‌ها برای کمک به شما در دستیابی به اهدافتان

طبق نظرسنجی توسعه‌دهندگان Stack Overflow در سال 2021، پایتون همواره مورد علاقه توسعه‌دهندگانی است که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنند و رتبه اول را در میان زبان‌هایی دارد که توسعه‌دهندگان دیگر آرزو دارند از آن استفاده کنند.

پایتون یک زبان برنامه نویسی قدرتمند و منعطف است که برنامه نویس با انتخاب آن می‌تواند در حوزه‌های مختلف تکنولوژی فعالیت داشته باشد. اگر شما به عنوان یک برنامه نویس دنبال زبانی هستید که کارهای متنوعی انجام دهد، پایتون بهترین گزینه است. از زبان برنامه نویسی پایتون برای ساخت وب سایت، اپلیکیشن‌های موبایل، نرم افزارهای دسکتاپ و بازی‌های سبک استفاده می‌شود و در زمینه تست نفوذ و هک کاربرد زیادی دارد. با یادگیری پایتون می‌توانید در علوم مختلف هوش مصنوعی مثل یادگیری ماشین یا داده کاوی نیز فعالیت کنید و یک برنامه نویس همه فن حریف شوید. این ویژگی پایتون را تبدیل به یکی از برترین زبان‌های برنامه نویسی کرده است. 

جاوا

جاوا یک زبان برنامه نویسی شی گرا و مبتنی بر کلاس است که توسط جیمز گاسلینگ در سال 1995 ایجاد شد. جاوا یکی از پرکاربردترین زبان‌های بک‌اند برای توسعه وب است و دارای کتابخانه‌های غنی است و جاوا می‌تواند حجم عظیمی از داده‌ها را مدیریت کند و از امنیت بالایی برخوردار است.

 در کنار++ C، جاوا یکی از بهترین انتخاب ها برای توسعه نرم افزار است.  از آنجایی که از نظر طراحی به وابستگی های زیادی نیاز ندارد، در بین تمام زبان‌های برنامه نویسی، تا حد زیادی سازگارترین بین پلتفرم ها است. به این ترتیب، یادگیری نحوه کدنویسی با جاوا به این معنی است که زمان زیادی را صرف نگرانی در مورد اینکه برنامه شما با چه سیستم هایی کار می‌کند، نخواهید داشت. به عنوان یکی از اولین زبان‌های برنامه نویسی شی‌گرا نیز، تمام نکات مثبت این سیستم مدل‌سازی داده را در بر می‌گیرد، به این معنی که با یادگیری آن، به طور کلی، اگر بخواهید با برنامه نویسی کامپیوتری OOP آشنا شوید، درک خوبی خواهید داشت.

با این حال، علاوه بر نرم‌افزار، اگر به دنبال توسعه برای موبایل هستید، یادگیری کدنویسی با جاوا قطعا کمک بزرگی است  به خصوص اگر هدفتان اندروید باشد. در واقع، رابط کاربری سیستم ‌عامل اندروید با جاوا کدگذاری شده است، بنابراین اگر آن مسیر را دنبال کنید، می‌توانید انتظار سطوح بالایی از سازگاری را برای توسعه برنامه‌های موبایل داشته باشید.

جاوا به عنوان یکی از زبان‌های برنامه نویسی قدیمی در لیست، کاملاً پایدار در صنعت توسعه است. در کنار پایتون، توسعه دهندگان جاوا بالاترین حقوق را دریافت می‌کنند، اگرچه تخصص قطعاً می‌تواند پتانسیل حقوق شما را افزایش دهد. با دانش جاوا، می‌توانید نرم‌افزار توسعه دهید، توسعه‌دهنده اندروید شوید یا بیشتر، بنابراین یادگیری این زبان برنامه نویسی فرصت‌های خوبی را به شما ارائه می‌دهد.

PHP

PHP (یا Hypertext Preprocessor) یک زبان اسکریپت نویسی است که برای اولین بار در سال 1995 ظاهر شد. این زبان برای کار به طور خاص برای توسعه وب ایجاد شد. این زبان به کاربران اجازه می دهد تنها با مرورگر وب به هر صفحه وب دسترسی داشته باشند. این زبان برنامه نویسی همچنین دارای اصول رایج مدرن مانند مدل‌های شی‌گرا و موارد مشابه است.

php
php

همانطور که گفته شد، این زبان با در نظر گرفتن توسعه وب طراحی شده است. در این صورت، چه frontend و چه backend، در صنعت توسعه وب برای ایجاد صفحات وب و به طور کلی ارائه عملکرد وب سایت‌ها از PHP استفاده می‌کند. با این حال، بیشتر در جنبه های پشتیبان وب از PHP استفاده می شود.

اگر قصد دارید یک وب سایت قوی داشته باشید، یادگیری کدنویسی با PHP می‌تواند به شما این امکان را بدهد که پشتیبانی قوی مورد نیاز برای افزودن قابلیت‌های اضافی، از جمله ارتباط با پایگاه داده خود را، ایجاد کنید. به‌عنوان یک زبان برنامه‌نویسی انعطاف‌پذیر، می‌توانید آن را برای انجام بسیاری از وظایف، از جمله برنامه‌های کاربردی متعدد موجود برای پشتیبان‌های وب‌سایت، گسترش دهید. علاوه بر این، PHP یک زبان بسیار دوستانه برای مبتدیان برای یادگیری کدنویسی در نظر گرفته می شود.

با توجه به کاربرد گسترده آن برای توسعه وب سمت سرور، می‌توانید انتظار تعداد زیادی فرصت شغلی در آن زمینه خاص را داشته باشید. از آنجایی که بسیاری از برنامه‌ها و سایر عناصر وب بر اساس PHP ساخته شده‌اند، برای شرکت‌هایی که به توسعه‌دهندگان نیاز دارند گسترش و نگهداری وب‌سایت‌هایشان به همان اندازه ارزشمند است. بنابراین، این یک انتخاب عالی برای کسانی است که به دنبال توسعه بک‌اند هستند.

#C

سی شارپ یک زبان برنامه نویسی شی گرا است که توسط مایکروسافت در سال 2000 برای کار با چارچوب دات نت ایجاد شد. این برنامه نه تنها به گونه ای طراحی شده است که بهترین ویژگی‌های مدرن را از زبان‌های برنامه نویسی دیگر مانند++  C و جاوا در خود جای دهد، بلکه با توجه به کسب و کارها ساخته شده است تا برنامه نویسان بتوانند با استفاده از آن نرم‌افزارهای مختلفی را ایجاد کنند. با توجه به این ابتکار، این زبان یک زبان همه منظوره در نظر گرفته می‌شود و در حالی که یک زبان سطح بالا است، نسبت به سایر زبان‌های برنامه نویسی مانند پایتون به زبان ماشین نزدیک‌تر است.

سی‌شارپ به دو صورت عمده استفاده می‌شود. با توجه به سازگاری آن با چارچوب دات نت، بسیاری از توسعه دهندگان آن را برای توسعه برنامه های وب و دسکتاپ خود انتخاب می‌کنند. در واقع، برای توسعه دهندگان ویندوز، این زبان اغلب اولین انتخاب برای ایجاد برنامه‌های ویندوز است. با این حال، سی‌شارپ نیز به عنوان زبان پیش‌فرض موتور Unity نقش مهمی در صنعت بازی‌سازی بازی می‌کند. بسیاری از گزارش‌ها نشان می‌دهند که حداقل 33 درصد از بازی‌ها با یونیتی توسعه داده می‌شوند که آن را به یک بازیکن بزرگ تبدیل می‌کند.

از آنجایی که این زبان برنامه نویسی به طور خاص توسط مایکروسافت توسعه داده شده است، شکی نیست که برای مدت طولانی یک زبان پایدار باقی خواهد ماند. همچنین می‌توانید انتظار توانایی‌های بین پلتفرمی شگفت‌انگیز را با آن داشته باشید، به این معنی که توسعه آن از نظر سازگاری به دلیل چارچوب دات‌نت بسیار آسان است. این زبان در حالی که برخی از بهترین ویژگی‌های ++C مانند جمع‌آوری زباله را دارد، یادگیری آن برای مبتدیان بسیار آسان‌تر باشد. با این حال، این زبان همچنین بسیار مقیاس پذیر است، بنابراین شما به راحتی می‌توانید آن را با دامنه اکثر پروژه های #C تطبیق دهید. بنابراین، این زبانی است که یادگیری نحوه کدنویسی آن توانایی‌های طولانی مدت و قوی زیادی را به شما  می‌دهد.

اگر به طور خاص به توسعه بازی با یونیتی علاقه دارید، یادگیری کدنویسی #C قطعاً ضروری است. با این حال، با کتابخانه‌های یونیتی که پیرامون زبان سی‌شارپ ایجاد کرده است، بسیاری از وظایف پیچیده به‌طور خودکار انجام می‌شوند و آن را به یک زبان برنامه‌نویسی ساده تبدیل می‌کنند که حتی برای پروژه‌های بازی‌های ویدیویی پیچیده‌تر استفاده می‌شود.

از نظر شغلی، یادگیری کدنویسی سی شارپ به شما این امکان را می‌دهد تا زمینه‌های متنوعی از فرصت‌ها را دنبال کنید. به عنوان مثال برای مشاغلی که به دنبال توسعه هر نوع نرم‌افزاری هستند، تقاضای بالایی دارد.

C++

C++  یک زبان همه منظوره است که در ابتدا برای گسترش زبان برنامه نویسی C ایجاد شد. این زبان که توسط Bjarne Stroustrup توسعه داده شد، برای ترکیب کارایی و ویژگی های پیشرفته C) C یک زبان نسبتاً سطح پایین است) با برخی از جنبه های برنامه نویسی شی‌گرا مانند کلاس‌ها در نظر گرفته شد. به این ترتیب، این زبان اغلب جایی بین زبان‌های برنامه نویسی سطح پایین و سطح بالا در نظر گرفته می‌شود، زیرا از ویژگی‌های هر دو برای انجام وظایف خود استفاده می‌کند.

C++  یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه نویسی در کل صنعت است. توسعه دهندگان می‌توانند به راحتی آن را برای ایجاد برنامه‌های دسکتاپ  پیاده‌سازی کنند و آن را بر روی سرورهای وب و غیره تطبیق دهند. می‌توان گفت در بین زبان‌های محبوب این زبان برنامه نویسی بسیار پرکاربرد است به همین دلیل منابع یادگیری آن نیز زیاد است و پشتیبانی جامعه بالایی دارد. با یادگیری این زبان برنامه نویسی می‌توانید پروژه های مختلفی بسازید و یک توسعه دهنده حرفه‌ای شوید حال این توسعه می‌تواند توسعه یک نرم افزار، توسعه وب یا بازی باشد. به هر حال بازار کار بسیار خوبی در انتظارتان خواهد بود.

سخن پایانی

وقتی صحبت از یادگیری زبان های برنامه نویسی محبوب می شود، انتخاب درست یا غلط واقعی وجود ندارد. در عوض، زبان برنامه نویسی “درست” برای یادگیری نحوه کدنویسی، بهترین زبان برای پروژه ها، اهداف و سلایق شخصی شماست. خیلی مهم نیست که چه زبانی  را برای یادگیری کدنویسی انتخاب می کنید، اما دنیای فوق العاده ای از فرصت ها در انتظار شماست. با دانش هر زبان برنامه‌نویسی، می‌توانید نرم‌افزار، بازی و برنامه‌های موبایلی بسازید که دنیا را به سهم خود تغییر دهید. به هر حال هر زبانی را که انتخاب می‌کنید امیدواریم  این اطلاعات به شما کمک کند تا این مسیر را با آگاهی بیشتر طی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا