آرتا رسانه

طراحی وب سایت

زبان برنامه نویسی طراحی سایت چیست؟

به روزترین و داغ ترین مبحث روز دنیا مبحث کسب و کار اینترنتی و زبان برنامه نویسی و طراحی سایت است. اما حوزه های اینترنتی نیز متفاوت هستند و هر کسی می تواند از طریق اینستاگرام، تلگرام، وب سایت ها و سایر فضاهای مجازی، کسب و کار اینترنتی راه اندازی کند. اما باید بدانید که اصولی ترین و امن ترین فضای اینترنتی، وب سایت ها هستند. مخصوصاً در کشوری مانند کشور ما که ممکن است یک فروشگاه تلگرامی با تعداد اعضای بسیار بالا و فروش خیلی زیاد با زدن یک دکمه به نام فیلتر از بین برود یا میزان درآمد آن، به 1/3 قبل برسد. همچنین در مورد اینستاگرام که هر روز تهدید به فیلتراسیون می شود.

اما وب سایت ها این مشکل را ندارند و تا زمانی که مطالب آن خلاف موازین کشور نباشد، امن و امان است. البته ناگفته نماند برنامه هایی مانند اینستاگرام و تلگرام و از این قبیل می توانند در نقش مکمل سایت بسیار خوب و حتی عالی عمل کنند. بنابراین بحث را محدود به بررسی وب سایت ها می کنیم.

طراحی وب سایت چیست؟

قبل از اینکه راجع به طراحی سایت صحبتی کنیم بهتر است اول بدانیم سایت چیست؟ سایت ها محلی برای ارائه ی ابرمتن ها (ویدئو، تصویر، صوت، متن) بر مدار اینترنت می باشند.

برای اینکه بتوانیم وارد یک سایت شویم، از مرورگرها استفاده می کنیم. مرورگرهای مختلفی برای این کار وجود دارد و بعضی از شرکت ها مرورگرهای تخصصی خود را می سازند. مثلاً شرکت اپل از مرورگر سافاری برای محصولات خود استفاده می کند. اما مرورگرهای دیگری مانند کروم، فایرفاکس و اپرا نیز موجود می باشند که به صورت عمومی استفاده می شوند.

حالا می توان تعریف کوچکی راجع به طراحی سایت داد. طراحی سایت یعنی نوشتن یک سایت با استفاده از کدهای مخصوصی که به آن ها زبان های برنامه نویسی می گویند.

زبان برنامه نویسی چیست؟

در تمام علوم مانند ریاضی، شیمی، فیزیک و غیره زبان بین المللی وجود دارد که در همه جای دنیا ثابت هستند و از این طریق متخصصین هر رشته می توانند با هم به مبادله ی اطلاعات بپردازند. رشته کامپیوتر نیز مانند سایر علوم دارای زبان های مشخصی است که به آن زبان برنامه نویسی می گویند. زبان های برنامه نویسی متعددی وجود دارد که برنامه نویسان با استفاده از آن ها می توانند کد بنویسند و وب سایت ها را طراحی کنند.

ساده ترین این زبان ها که به نوعی اصلی ترین نیز است زبان html است که علامت اختصاری از کلمات hyper text markup languge می باشد. زبان html زبانی است که با استفاده از آن ساختار یا چهارچوب سایت شکل می گیرد. این زبان از طریق تگ هایی مانند <html/> سایت را پایه ریزی می کنند.

بعد از html زبان دوم برنامه نویسی CSS است و علامت اختصاری از Cascading style sheet می باشد. از این زبان نیز برای شکل دهی به ظاهر سایت استفاده می شود و به عبارتی اگر بتوانیم زبان html را اسکلت یک سایت بنامیم، می توان زبان CSS را هم عضلات آن سایت در نظر بگیریم.

اما برای اینکه سایت جان بگیرد به زبان های دیگری نیاز داریم. زبانی که نوشتن کدها با استفاده از آن، سایت را به حرکت در می آورد، زبان JS است و به آن جاوا اسکریپت (Javascript) می گویند.

اما باید بدانید که اگر کسی می خواهد یک سایت طراحی کند به چیزی بیشتر از html , CSS نیاز دارد. چون استفاده از این دو، سایتی را به وجود می آورد که بی روح و بی جان است. بنابراین بهتر است بیشتر راجع به زبان های طراحی سایت بدانیم.

انواع طراحی سایت کدام است؟

سایت ها به طور کلی به دو صورت دینامیک و استاتیک تقسیم بندی می شوند. استاتیک به سایت هایی می گویند که در تعامل با کاربر نیستند و نمی توان روی این سایت مانور چندانی داد چون بسیار محدود هستند و حتی روی این سایت ها کاربران نمی توانند نظر بدهند یا آمار بازدید داشته باشند. این سایت ها که بر اساس html, CSS, JS است تقریباً از دور خارج شده اند.

گاهی دیده می شود که در یک سایتی که به نظر استاتیک است یک اسلاید شو وجود دارد. اما باید بدانید که حرکت اسلاید شو مربوط به کدهای JS است و سایت در نهایت همان استاتیک است.

اما در مورد سایت های دینامیک کدنویسی به سمت کدنویسی سرور رفته است، بدین مفهوم که هر اتفاقی که در سایت بیفتد و هر کاربری که وارد سایت شود اطلاعات آن ها در سرور ذخیره می شود بنابراین اطلاعات همیشه موجود است.

جدیدترین زبان های برنامه نویسی و طراحی سایت

زبان های کدنویسی متنوعی در سایت های دینامیک وجود دارد که هر کدام به نوبه ی خود دارای طرفداران پرو پاقرصی هستند. اصلی ترین آن ها php است که اوپن سورس است ولی زبان دیگری هم به نام ASP وجود دارد که این زبان پولی است. البته در کشور ما که چندان از قانون کپی رایت تبعیت نمی کند می توان بدون صرف هزینه نیز از این کدها استفاده کنند ولی در کشورهای خارجی هر سال با صرف مبالغی باید این برنامه را شارژ کنند. البته با توجه به استقبال بیش از حد کاربران از برنامه های اوپن سورس، برنامه هایی همچون ASP کم کم از دور خارج می شوند.

PhP باعث انتقال اطلاعات از سمت کاربر به سمت سرور می شود که این اطلاعات باید در جایی از سرور ذخیره شود. به محلی که اطلاعات کاربر روی آن ذخیره می شود، MySQL می گویند. جداولی وجود دارند که اطلاعات کاربر را از طریق html گرفته به MYSQL انتقال می دهد. از اینجاست که اطلاعاتی مانند آمار بازدید و یا آدرس ایمیلی که با آن لاگین شده اید و تمام اطلاعات کاربری دیگر را خواهید داشت و با استفاده از برنامه هایی مانند گوگل آنالتیکس می توانید آن ها را بررسی کنید.

علاوه بر این دو زبان، برنامه های دیگری مانند جاوا، فلاتر، ویو جی اس و اندروید نیز وجود دارد که می توان از هر کدام این ها استفاده کرد.

هر کدام از زبان های برنامه نویسی گفته شده، زبان های کاملی هستند و می توان یک سایت را با آن ها طراحی کرد اما گاهی برای بهبود کار می توان از ترکیبی از زبان ها استفاده کرد و هر بخش از کار را با یکی از این برنامه ها پیش برد.

لاراول (Laravel) چیست؟

لاراول یک فریم ورک از PHP است. در زبان PHP گاهی مدیریت برنامه دچار مشکل می شود. به این صورت که یک برنامه نویس به جای تمرکز روی کار اصلی خود باید نگرانی هایی مانند حجم مصرفی CPU، وضعیت کارکرد کوئری و میزان مصرف رم و غیره داشته باشد که این یک معضل است. اما یک تیم قوی از برنامه نویسان برای حل این مشکل اقدام کرده اند و زبان لاراول را به وجود آورده اند. این مقایسه مانند این است که در حالت اول فردی بخواهد برای بازی های آتاری قدیم برنامه بنویسد یا برای بازی های PS4 جدید.

لاراول به برنامه نویسان کمک می کند که بدون داشتن دغدغه های حاشیه ای، به اصل نوشتن کدها متمرکز شوند. در لاراول این قدرت برای برنامه نویس به وجود آمده که بتواند با نوشتن یک خط کد، محدودیت هایی ایجاد کند که اگر بخواهیم همان کار را با PHPانجام دهیم، نیاز به چندین صفحه کدنویسی است.

مجموعه آرتا رسانه در همه ی موارد گفته شده در بالا و همچنین در زمینه ی سئو سایت و دیجیتال مارکتینگ و طراحی سایت ارزان می تواند شما را در رسیدن به هدف یاری کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آرتا رسانه
آرتا رسانه
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
Loading
/
پیمایش به بالا