گوگل سرچ کنسول یکی از مهمترین ابزارهای آنالیز سایت می باشد. با توجه به این که آنالیز سایت برای بهبود سئو سایت بسیار با ارزش است ما لازم دیدیم که ثبت سایت در google webmaster را در این مقاله به صورت تصویری برای شما آموزش دهیم.
عده ای ابزار google Search Consol را با نام قدیمی آن یعنی، webmaster tools می شناسند. هر دوی این نام ها درست است و شما هر کدام از عناوین را که سرچ کنید به یک نتیجه خواهید رسید.
در جلسه ی اول آموزش ثبت سایت در google webmaster مطالب زیر را یاد می گیریم:
قبل از هر کاری در مبحث آموزش google webmaster، شما باید یک حساب جیمیل داشته باشید. در صورتی که ندارید همین الان برای ساخت آن اقدام کنید. حساب جیمیل برای این است که شما بتوانید از طریق آن حساب وارد صفحه سرچ کنسول خود شوید. به همین دلیل بهتر است که یک جیمیل اختصاصی برای سایت خود داشته باشید. این جیمیل در نصب گوگل آنالیتیکس هم نیاز است. حالا در صفحه جستجوی گوگل، عبارت Google Search Console را وارد می کنیم. بعد از باز شدن صفحه روی لینک اول کلیک می کنیم و وارد صفحه ای به شکل زیر می شویم.
حالا روی گزینه SEARCH CONSOLE که به رنگ سبز است کلیک می کنیم. وارد صفحه ی زیر می شویم.
در تصویر بالا دو قسمت می بینیم که هر کدام یک روش جداگانه برای عضویت در وبمستر است. گزینه ی سمت راست URL prefix برای این است که هر چهار حالت از دامنه شما (https, http ,www ,بدون www) را ثبت کند. گزینه سمت چپ یعنی Domain، فقط یک حالت را که دامنه ی اصلی سایت شما است را ثبت می کند.
ما در این مقاله به آموزش گزینه URL prefix در google webmaster می پردازیم. خب حالا آدرسی را که روی صفحه ی اصلی سایتمان می آید را در کادر دامنه وارد می کنیم و گزینه Continue را می زنیم.
در اینجا چند مورد وجود دارد که برای تشخیص هویت شماست. برای این که گوگل مطمئن شود شما برای سایت خودتان وب مستر تولز را نصب می کنید.
گزینه اول، دانلود فایل html است. ما بیشتر از این روش استفاده می کنیم. روی علامت دانلود کلیک کرده و فایل html را دانلود می کنیم. حالا به سراغ CPanel رفته و مسیر زیر را طی می کنیم.
نکته خیلی مهم: باید دقت کنید که فایل html را بدون هیچ تغییری آپلود کنید. حتی یک پسوند یا پیشوند یا شماره می تواند مسیر اتصال به وب مستر را مسدود کند. دقت کنید که فایل html را فقط یکبار دانلود کنید چون بار دوم یک پسوند شماره به آن اضافه می شود که باعث ایجاد خطا می شود. در صورتی که برای بار دوم می خواهید آن را دانلود کنید اولی را حتماً حذف کنید.
برای این روش باید به پنل مدیریت در سایت وردپرس خود دسترسی داشته باشید.
1- مجدد به صفحه زیر رفته و مطابق تصویر عمل می کنیم.
2- کد مربوط به HTML Tag را از اینجا کپی می کنیم. (کادر قرمز)
3– وارد پنل مدیریت در وردپرس می شویم. در قسمت پیشخوان گزینه نمایش را پیدا می کنیم.
4 -بعد روی گزینه ی ویرایشگر پوسته رفته و پوسته ای که الان روی سایت فعال است را انتخاب و گزینش را می زنیم.
5 – حالا در لیست در سمت چپ صفحه می توانید گزینه های header و footer را مشاهده کنید.
نکته: بهتر آن است که این کد ها را در فوتر قرار دهیم تا روی سرعت سایت هم تاثیر منفی نگذارد.
6 – فوتر را انتخاب می کنیم و کد را درست قبل از آخرین </body> پیست (paste) می کنیم.
در صورتی که می خواهید کد HTML Tag را در header وارد کنید، باید آن را قبل از آخرین </header> پیست (paste) کنید. این هم روش دیگری است برای افرادی که به CPanel دسترسی ندارند.
دوباره از صفحه ی نتایج گوگل، Webmaster Tools یا Search Console را سرچ می کنیم. لینک مربوط به آن را باز می کنیم و در آن گزینه ی SINE IN یا SEARCH CONSOLE را میزیم. ( تصویر اول همین مقاله). وارد صفحه ی اصلی گوگل وب مستر می شویم.
حالا سایت ما به گوگل سرچ کنسول متصل شده و ما می توانیم با بررسی اطلاعات این ابزار نگاه بهتری نسبت به سئو سایت خود داشته باشیم. قابل ذکر است که استفاده از ابزار google search console رایگان می باشد و همچنین برای ورد به این ابزار نیازی به فیلتر شکن نمی باشد.